Vanmorgen liep ik door mijn stal en dacht aan u

Natuurlijk, als klant bent u heel belangrijk voor ons bedrijf, onze boerderij. Maar wat nog belangrijker is, is dat u een tevreden klant bent; dat u een goed en verantwoord stukje rundvlees/lamsvlees op uw bord krijgt. En dat u weet wat u eet. Ik wil u daar graag even wat over vertellen.

De kwaliteit van onze runderen

Ons rundvlees komt van het ras Blonde d’Aquitaine. Het vlees van deze blonde stier is fijn van structuur en bijzonder mals. Het rundvlees is van goede komaf en heeft een constante, superieure kwaliteit en een heerlijke smaak.

De Blonde d’Aquitaine is van oorsprong afkomstig uit Zuid-Frankrijk. In de Franse gastronomie krijgt het Blonde d’Aquitainevlees de hoogste waardering. De runderen geven met hun fijne huid en forse bespiering de beste kwaliteit vlees.

Dit was niet vanmorgen, maar van de zomer. Op onze boerderijcamping geven wij ook rondleidingen. Hier vertel ik een groep campinggasten over onze manier van werken.

Rust en ruimte

In een groene omgeving waar nog rust en ruimte is lopen de koeien en kalveren het grootste deel van het jaar in de wei. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk.

Op onze boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht. De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals hooi, maïsmeel en tarwe.

Mooi vlees

Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur.

Het magere vlees heeft een lager vetpercentage en is licht verteerbaar. Het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen zoals ijzer en zink.

En?

Ik hoop dat ik nog steeds uw aandacht heb. Interessant om te weten toch? Maar, ik kan dat nu wel allemaal vertellen, het beste is dat u zelf oordeelt. 

Met vriendelijke groet en hopelijk tot ziens in onze webshop of op onze boerderij,

Boer Jan

© 2014 - 2024 Zeeuws Vlees (en meer) van Boer Jan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel